tirsdag 11. august 2015

Naad Yoga og Mantra. Hvordan gjør vi det og hva er vitsen?

Tenk på deg selv som et instrument med strenger. Når du chanter vil vibrasjonene fra strengene få alle dine tretti trillioner celler til å klinge med og danse. Danse og skape nye mønster som gir ny form til din fysiske kropp, dine følelser og ditt sinn.

Hvis rytmen er riktig og din konsentrasjon og overgivelse er på plass, da vil ditt sentralnervesystem vibrere mantraet, mens du selv bare lytter. Anahat er tilstanden der nervesystemet ditt vibrerer mantraet uten din bevisste anstrengelse. Hele ditt vesen vibrerer sammen med et mønster bortenfor alt du kunne ha skapt fra ditt begrensede selv. Ditt ego. 

Sinnets ultimate tilstand kalles anahat - den uendelige, uplukkede, lyden (eller vibrasjonen). 
Anahata gir deg intuisjon, indre styrke og evnen til å være helt åpen på hva du må gjøre som en unik del av helheten. I denne tilstanden er du full av glede, i sannhet, medfølende og avspent.
Du er lik en mestermusiker når du perfeksjonerer et nytt mantra. Det betyr at du bevisst kan kalle fram disse opphøyde tilstandene fra Selvets instrument. Er ikke dét fantastisk?

Hvordan forbedre din mantrachanting. 

I Naad Yogaens vitenskap er det tre nøkkelelementer som kan hjelpe deg å forsterke opplevelsen av Naad (Essensen av all lyd. Den vibratoriske harmoni gjennom hvilken vi kan erfare uendeligheten.)

RYTME: Det aller viktigste elementet er å opprettholde en stødig rytme. Vær nøye med å opprettholde mantraets struktur. (De fleste Kundalini Yoga mantras chantes på åtte slag, selv om noen vil chantes på seks slag eller med en annen rytmisk form.)

PROJEKSJON: Når du chanter mantra,  projiserer du prana eller livskraft. Projiser denne kraften fra sjelens renhet. Vær bevisst på hvilket chakra du projiserer fra. (Yogi Bhajan bruker ordet projisere på en litt annen måte enn vi er vant til fra det terapeutiske rom. Han bruker ordet mer i sin opprinnelige betydning av at vi kan sende ting ut, men uten at det vi sender ut forsvinner fra 'her inne'. Begrepet 'utstråling' slik vi bruker det, er et eksempel på hva Yogi Bhajan mener med projeksjon.)

UTTALE: Riktig uttale hjelper deg å treffe de riktige meridianene i ganen. Hver stavelse teller. (Jeg er i prosess med å lage en ny utgave av vår mantrabok, der uttalen er skrevet "på norsk", slik at det er lett å uttale ordene.)

En liten liste over viktige begreper:

Mantra. Projeksjon av sinnet gjennom lyd. Man=sinn, Trang=bølge eller projeksjon.
Mantravidenskapen er basert på kunnskapen om at lyd er en form for energi som har struktur, kraft og en forutsigelig effekt på chakraene og den menneskelige psyke.

Mantraer. Mantraer er formularer som endrer sinnets mønstre, i henhold til fysiske og metafysiske lover. Mantraets kraft ligge i dets lydvibrasjon.

Naam. Vibrasjonell identitet. Vi blir det vi vibrerer. 

Naad. Essensen av all lyd. Den vibrasjonelle harmonien gjennom hvilken vi kan erfare det uendelige. 

Naad Yoga. Er en vitenskap basert på erfaringen av hvordan lydvibrasjoner påvirker kropp, sinn og ånd, gjennom tungens bevegelse i munnen og kjemiske endringer i hjernen.

Shabd. (The Sound Current). Lydbølgen, eller vibrasjonen, som oppløser den del av egoet som står i veien for sannheten og forhindrer oss i å se og handle fra vårt autentiske Selv.

Shabd Guru. En lydteknologi som endrer vår bevissthet gjennom Naad-kraften. Shabd Guru er lydvibrasjonen (soundcurrent) som lærer, siden den fjerner egoets begrensninger og forvrengninger. 

Siri Guru Granth Sahib. Dette er boken hvor vi henter nesten alle mantraer i Kundalini Yoga. Den er en kodet form for shabd guru som tillater oss å programmere vår sinn/kropp computer, slik at vi vibrerer med uendeligheten. Boken er bokstavelig talt den store lydbølgens visdom i fysisk form.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar