mandag 26. oktober 2015

Om å "resonnere" med det dype sinnet. *Med lydspor*

Sleipner er navnet på Odins hest. Den hadde åtte ben, som en edderkopp, og den kunne derfor lett klatre i verdensveven (Wyrd). Slik er Sleipner et symbol for den indre reise - som drives frem av vibrasjon og lyd. Yoga har dype røtter i sjamanisme. All sjamanisme og yoga handler om å åpne en dialog med vår egen dype naturlighet "inne i oss selv", og med det store Selvet som gir seg til kjenne gjennom naturen på "utsiden".


"Sjamaner og yogis vet hvordan man kommuniserer med, og signaliserer til, det endeløse rommet av potensialer som kommer til syne, når sinnet har falt til ro. Når det åpner seg mot stillheten." 

Moderne tenkning fra psykologi og forskning hevder at bildespråk langt overskrider tankesinnets kraft til å skape  transformasjon i livene våre. Her samtykker alle tradisjoner, inkludert vår egen tradisjon fra våre egne forfedre. Bilde- og symbolspråk er sjelens eget språk. Det språk som snakkes, eller snarere synges, i det dype sinnet. 
Alle tradisjoner har også oppdaget kraften i musikk og vibrasjon til å lede vår indre reise. 

Å beherske et slikt vibrasjonsspråk er en stor ressurs fordi det er det dype sinnet som skaper vår overflatevirkelighet. Ved å kunne samtale med, eller resonnere med, det dype sinnet, ved hjelp av vibrasjon og det dype sinnets eget språk, kan vi skape omfattende, ja endog mirakuløse, endringer i livene våre.

Universets kraftkilde er lyd, og når vi lytter til urlydene fra tromme, rasle og gong, og lar disse overta sinnet, da settes vi fri fra våre energetiske vanemønstre og våre elektromagnetiske filtre. I denne posisjonen står vi dermed fritt til å utforske nye områder av vår egen psyke. Lyden skaper et mulighetsrom for utforsking og skapelse av nye muligheter og dimensjoner. Dette er begynnelsen av selve hensikten med yoga; å forbinde det endelige med det uendelige.

Gjennom Naad til Aad. Gjennom vibrasjon til det uendelige rom.

Hvordan bruke meditasjonen.

Skru av telefonen og finn deg et behagelig sted å ligge ned (Man kan også sitte i meditasjonsstilling). Du trenger ikke gjøre noe. Du kan bare la lydene virke på deg. Lytt og forsøk å overgi deg til lyden.
Du kan også reise på lyden, naturligvis. La den feie deg med dit du trenger å være. 

Hvis du vil bruke mantra før du mediterer, kan du bruke disse:

Ad goré naméh, djogad goré naméh, sat goré naméh, siri goru dev eh naméh 

Ång namo, goru dev namo.

Ad søtch, djogade søtch, hä bhi søtch, Nanneke hosi bhi søtch.

(Transkripsjonen her er for skandinaviske språk, og stammer fra et manus som langsomt er på vei mot publikasjon...)


Journey to the center of the universe or remain in deep meditation. Odin, the shamanic god of the vikings, had a horse called Sleipnir. It had eight legs, like a spider, and could climb the net of Wyrd - the interconnectedness of everything.
  
Drums: Robert Borgersen 
Gongs, perc, tech and sounds: Richard Viker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar